Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 - ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ


 
Θ. Βρυζάκης, Πολεμική Σκηνή. 1853. Εθνική Πινακοθήκη. Αθήνα.
Σήμερα, 25η Μαρτίου 2021, όλη η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 και μαζί της γιορτάζουν οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες όλου του πλανήτη. Με την αρχόμενη αφύπνιση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων από την υστεροβυζαντινή εποχή και πολύ αργότερα - το 2ο μισό του 18ου αιώνα - την ίδρυση του ελληνικού εθνικού κινήματος στην ώριμη πια φάση του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ακολουθώντας τη νεωτερική σκέψη, ξεκίνησε ο μακρύς και δύσκολος δρόμος για την ελευθερία και την ανεξαρτησία των Ελλήνων. Αυτή γιορτάζουμε σήμερα και αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τους καρπούς των αγώνων και των θυσιών τους. 

Σήμερα, 25η Μαρτίου 2021, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Γιορτάζουμε τη χαρμόσυνη αναγγελία προς την Παρθένο Μαρία, ότι θα φέρει στον κόσμο τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων του σχολείου μας γιόρτασαν διαδικτυακά τη διπλή γιορτή, τη μεγάλη εθνική επέτειο και τη μεγάλη θεομητορική γιορτή της χριστιανοσύνης. 

ΣΤ2: Οι μαθητές παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες, των οποίων την επιμέλεια ανέλαβε η δασκάλα του τμήματος, κ. Ναυσικά Κατσικαβέλη. Την υλοποίηση των παρουσιάσεων ανέλαβε η κ. Αγγελική Μανάφη των Αγγλικών με τη συμμετοχή της κ. Τζιομάλλου Δήμητρας, της Φυσικής Αγωγής.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: