Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Το εν λόγω βιωματικού χαρακτήρα πρόγραμμα έχει ως στόχο τη βελτίωση της επιβίωσης θυμάτων μετά από εξωνοσοκομειακή ανακοπή.
«Τα παιδιά είναι συχνά παρόντα σε επείγουσες καταστάσεις για την ζωή και αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα, μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τους ενήλικες στη διάσωση μίας ζωής.
Το 90% τον παιδιών σχολικής ηλικίας αναφέρουν πως θα ήθελαν να ξέρουν πώς να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το σχολικό περιβάλλον είναι το ιδανικό περιβάλλον, καθώς εκεί η μάθηση είναι η κύρια δραστηριότητα. Οι δεξιότητες που αποκτώνται αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία. Οι δεξιότητες της Βασικής υποστήριξης της ζωής είναι απλές, διασκεδαστικές πολλές φορές, εύκολες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και με μόλις τρεις ώρες της σχολικής τους ζωής, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή!» (Λίνα Τζανή, παιδοψυχολόγος, MSc, BSc)